Dit is een algemeen bericht over onze studio. De volgende blogs zal ik meer richten op de projecten waar we aan werken die met lokale, binnen deze Fibershed vallende, materialen zijn gemaakt. 

Twee belangrijke onderdelen van onze studio vallen daarbinnen. De Nederlandse handgesponnen diervriendelijke Alpaca van Caitlin, en het verwerken van eco linnen van Libeco en het verven met plaatselijke verfstoffen zoals ons onderzoek naar Meekrap op cellulose vezels.

Eco textiel studio

De ecotextielstudio van Caitlin en Marijke Bongers  is een kleine schatkamer in het Zuid-Hollandse dorp Hardinxveld-Giessendam (vlakbij Gorinchem). De studio biedt een ruime keuze uit diverse luxe garens en een beperkte selectie (handgeverfde) stoffen.

Door het kleinschalige karakter heeft de studio van Marijke en Caitlin Bongers een paar unieke voordelen. Ze verkopen er bijvoorbeeld van diverse garens kleine strengen waarmee je zelf verfproeven kunt doen, bijvoorbeeld van Yak/zijde garen. Ook worden duurdere garens per halve streng verkocht (en soms zelfs per 25 gram!) Zo kan je een garen eerst eens uitproberen of voorkomen dat je na afronding van je project onnodig veel (kostbaar) garen over hebt.

Verder vind je er veel garens van bijzondere vezels zoals bananenzijde, linnen en brandnetel (nettle) en gerecyclede katoenen garens zoals EKO yarn van Hoooked voor je interieur. Ook zijn er garens van enkele familiespinnerijen in Europa en andere (eco)garens met een goed verhaal, zoals het Japanse Noro-garen, Mirasol uit Peru en de meer duurzame garens van Debbie Bliss in de studio te vinden.

PASSIE

Marijke heeft een passie voor verven met planten. Haar verfproeven zijn zeer gewild en worden aan zelfs stylistes verkocht. Ook vervaardigt ze in opdracht allerlei soorten (experimenteel) textielwerk voor trendboeken en stalenkaarten.

Marijke heeft ruime ervaring in de textielwereld, ze heeft aan (textiel)kunstprojecten deelgenomen en bruids- en theaterkleding gemaakt. Op het gebied van surfacedesign heeft ze geëxposeerd en les gehad van internationaal bekende kunstenaars. De laatste jaren richt ze zich steeds meer op het natuurlijk verven. Daarin volgde ze lessen van onder meer Michel Garcia en India Flint.

Dochter Caitlin maakt handgesponnen garens van de mooiste Nederlandse Alpacavezels. Deze garens worden in de studio verkocht. Verder maakt Caitlin bijna alle (voorbeeld) modellen in de studio.

Daarnaast geven Marijke en Caitlin in de studio lessen in spinnen, haken, breien, naaien, stoffen bewerken, en verven met natuurlijke materialen. Kijk op de website voor meer informatie.

ADRES EN CONTACTGEGEVENS

Ecotextielstudio

Caitlin en Marijke Bongers

Peulenstraat 228

3371 AS Hardinxveld-Giessendam*

*centraal gelegen tussen Utrecht, Rotterdam en Breda, langs de A15 (afslag 25 of 26)

Openingstijden: vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur, zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur

info@marijkebongers.nl

www.sweetandsimplestuff.blogspot.com

tel: 0184-617940

 

Bewaren