Als je mee wilt doen, aan de ‘one year, one outfit’ challenge en ook een outfit wilt samenstellen, die geheel vervaardigd is uit lokaal geproduceerde natuurlijke materialen, dan ben je van harte uitgenodigd om je te in te schrijven. Je krijgt een persoonlijke pagina waar je van allerlei informatie kwijt kunt over je project, foto's en video's kunt plaatsen, een link naar je eigen blog, website of facebook pagina kunt vermelden, of je kunt je ervaringen en bevindingen delen op de website van Fibershed de Lage landen.

Maar ook mensen, bedrijven of organisatie’s, die zich op een of andere manier bezig houden met het produceren van lokaal geproduceerde natuurlijke vezels, natuurlijke verstoffen, halffabricaten of eindproducten en die dit willen laten weten, kunnen zich in te schrijven op de website en een profiel aan maken. Op een persoonlijke pagina kun je precies aangeven, welke producten en/of diensten worden aangeboden, zodat bijvoorbeeld deelnemers aan de challenge deze makkelijk kunnen vinden. Daarnaast kun je ook als bedrijf of organisatie een link naar de website of facebook pagina van het bedrijf vermelden.

Als je mee wilt doen, dan committeer je je aan de volgende 'spelregels':

  • Alle bronnen waar je gebruik van maakt, bevinden zich binnen de afgesproken regio, welke bestaat uit het grondgebied van Nederland en België
  • Alle vezels en plantaardige verfstoffen zijn geteeld binnen de bepaalde regio
  • Alle arbeid en vakmanschap is gerealiseerd binnen de bepaalde regio

Uitzonderingen:

  • Fournituren, zoals ritsen, knopen, naaigaren en voering voor jassen, mogen ook een andere oorsprong hebben, omdat het nauwelijks te doen is, om deze te vinden met een lokale origine.
  • Gerecyclede en geupcyclede textiel, hoeft niet perse een 100% lokale herkomst te hebben, als deze van natuurlijke vezels is gemaakt.